KAKO LIJEČI METODA ELEKTROPUNKTURNE DIJAGNOSTIKE I ENERGOINFORMACIJSKE KOREKCIJE DR. SARČUKAMetoda dr. Sarčuka je u osnovi suvremeni oblik elektroakupunktu-re dr. Volla koji se razvio u zasebnu metodu, daleko djelotvorniju i finan-cijski pristupačniju za pacijenta.

Dr. Sarčuk je od elektroakupunktur-ne dijagnostike preuzeo samo osnovni princip rada, dok je apara-tura, metodika istraživanja i inter-pretacija podataka u potpunosti njegovo originalno djelo. U suradnji s inženjerima Kalaučovim i Abolenskim, dr. Sarčuk je konstrui-rao svoj originalni aparat, savršeniji i učinkovitiji od aparata dr. Volla, kojim se preko električnog potencijala u bioaktivnim točkama na tijelu pacijenta, promatra i utječe na funkcionalno stanje pojedinih organa. Osnovna je razlika u posebnoj komponenti, tzv . testeri-ma, koje sadrži aparat dr. Sarčuka.


Testeri se sastoje od vibracija, tj. energetskih informacija gotovo svih poznatih uzročnika bolesti, bakterija, virusa, ostalih patogenih i nepatogenih mikroba, zatim radionuklida, različitih faktora iz okoline, alopatskih lijekova i drugih preparata, te zdravih i patoloških tkiva, koje su izmjerene i snimljene na čip kompjutora. Princip određivanja i memoriranja vibracija originalan je izum dr. Sarčuka! Uloga testera je presudna i višestruka jer se njima precizno utvrđuje dijagnoza , mjesto i uzrok oboljenja , te se njima i liječi. Naime, kada vibracije s pojedinog testera dođu u interakciju s energetskim poljem pacijenta, organizam pacijenta počne na njih reagirati, i ta se reakcija očituje u promjeni električnog potencijala bioaktivnih točaka. Tako testeri s vibracijama patoloških tkiva najprije utvrđuju organ i mjesto na kojem su nastale promjene. Dodatnim se testerima utvrđuje vrsta postojećih promjena (npr. karcinom, degenerativne promjene, ili samo ožiljci koji su posljedica nekadašnje upale) i, konačno, njihov uzročnik (npr. bakterija, virus, ekološki činitelji, druge bolesti, kontaktno bioenergetsko opterećenje uslijed nošenja metala i tekstilnih materijala koje organizam pacijenta ne podnosi i dr.).

Vrhunac ove metode jest u tome da isti tester koji je utvrdio postojanje bolesti i nastale promjene tu bolest i liječi. Na primjer, ako se ustanovilo da je uzrok bolesti određeni virus, iste vibracije koje su otkrile virus, učinit će da ga tijelo počne izbacivati i tako ga svlada. Ukoliko su ustanovljene degenerativne promjene poput karcinoma, vibracije koje su to otkrile aktivirat će imunološki sustav da započne proces odstranjivanja bolesnih stanica iz organizma i ispravljnje nastalih degenerativnih promjena.

Na ovom se principu provodi dijagnostika svih organa i organskih sustava u tijelu pacijenta u trenutku pregleda, te se određuje univerzalni lijek koji utječe na čitav organizam i liječi ga kao jednu cjelinu.