PODACI IZ ŽIVOTOPISADr. Viktor N. Sarčuk rođen je 1939. godine. Liječnik je postao 1968. godine diplomiravši na Vojno-medi-cinskoj akademiji. Po specijalnosti je neurolog. Godine 1989. razvio je metodu elektropunkturne dijagnosti-ke i energoinformacijski korekcije, te je konstruirao aparat MIK-SVN. Dr. Sarčuk je patentirao sva svoja otkrića i aparat, te je autor brojnih knjiga i priručnika s područja elektropunktur-ne dijagnostike i energoinformacijske korekcije raznih bolesti.

Dr. Sarčuk se danas bavi znanstvenim istraživanjem na području informacij-ske medicine, te vodi Laboratorij za informacijsku medicinu pri Krimskom medicinskom institutu u gradu Simfereopolu. Akademik je Međuna-rodne akademije energo-informacij-skih znanosti.

Dr. Anatolij S. Komarov rođen je 1957. godine u Ukrajini. Medicinu je diplomirao na Krimskom medicinskom institutu 1980. godine, na kojem je već 1981. godine specijalizirao neurologiju. Deset je godina radio kao neurolog na klinici i zato je vrijeme specijalizirao akupunkturu i kiropraktiku.

S dr. Sarčukom surađuje od samih početaka 1989. godine, i to osobito na području razvoja i primjene kompjutorskih programa za lječenje po ovoj metodi. Niz godina radio je kao predavač u Znanstveno obrazovnom centru za dijagnostiku i liječenje prema metodi dr. Sarčuka. Od 1993. godine uspješno djeluje u Hrvatskoj.