UPUTE ZA PACIJENTA KOD PREGLEDA ELEKTROPUNKTURNOM DIJAGNOSTIKOMNa dan pregleda pacijent ne smije uzimati lijekove (osim hormonalnih, hipotenzivnih i kardioloških prepa-rata), čajeve, kavu, cigarete ili alkohol u bilo kojem obliku.

Radi boljeg pregleda, poželjno je da pacijent učini sljedeće:

  • potpuno skine odjeću i odjene pamučni ogrtač ili plahtu bijele boje (materijali i boje također imaju svoje vibracije koje mogu utjecati na realnu sliku o stanju pacijenta);
  • skine sa sebe sve ukrase, naočale, ogrlice, naušnice, ukosnice, sat i sl. (ovi predmeti mogu uzrokovati kontaktno bioenergetsko opterećenje i svojim vibracijama utjecati na realnu sliku o stanju pacijenta).Tijekom pregleda pacijent i liječnik sjede jedan nasuprot drugome. Noge pacijenta nalaze se na drvenom podlošku, a u jednoj ruci drži pasivnu elektrodu. Liječnik svojom rukom, koja je izolirana bijelom rukavicom drži drugu šaku pacijenta ili njegovo stopalo. Na prstima ruku i nogu pacijenta, liječnik metalnom elektrodom ispituje bioaktivne točke. Pregled nije bolan za pacijenta.

Terapija u vidu tableta uzima se ujutro s vodom, 15-20 min prije jela. Tijekom liječenja ne preporučuje se konzumiranje kave, čokolade, limuna, dimljene hrane, te izrazito slatkih ili ljutih začina, a strogo je zabranjeno svako uzimanje alkohola. Također se ne preporučuje nošenje nakita ili sata bez prethodne provjere kompatibilnosti pacijenta s tim materijalima.

Tablete se čuvaju na suhom i tamnom mjestu, npr. na drvenoj polici ili u ormariću, ali nikako u bočicama od parfema, losiona i sl. Tablete se ne smiju izravno izlagati sunčevu svjetlu kao ni djelovanju elektromagnetskog polja koje postoji u blizini kućanskih aparata.

Tijekom uzimanja terapije preporučuje se popiti dvije litre vode dnevno. Time se pomaže odstraniti otrovne tvari iz tijela. U prvim danima terapije pacijent može osjetiti blagu reakciju u vidu znojenja, povišene temperature, vrtoglavice, pospješene probave, opće preosjetljivosti i slično. Ove reakcije nisu štetne već poželjne i znače da su mehanizmi ozdravljenja u organizmu aktivirani. Terapija nema negativnih popratnih učinaka.